E-post Twitter Instagram Facebook
OM MAKE SPACE GENOMFÖRDA PROJEKT BR FÖRENINGAR MEDIA
Har ni outnyttjad lokal inom er Brf som kan bli en eller flera fina lägenheter? Vi är intresserad, om ni vill sälja en lokal!
Att förädla en outnyttjad lokalyta inom Brf:en, som t ex en gammal kommersiell lokal, garage del av en källare för att bygga en lägenhet ger positiva effekter för hela Brf:en och medlemmarna.

Bland annat följande...
  • Ett direkt kapitaltillskott vid försäljning av den råa ytan.
  • Nya och långsiktiga intäkter via månadsavgifter.
  • Fler medlemmar som delar på styrelsearbetet och vård av fastigheten.
  • Förbättrat skick och ökad värdehöjning på hela fastigheten. Ofta kan även andra delar av fastigheten / eller annan gemensam infrastruktur förbättras i samband med bygget.
Har ni frågor och funderingar?

Jag kan hjälpa er i styrelsen att utvärdera vilka möjligheter er Brf har. Jag kan även hjälpa er att ta fram de beslutsunderlag ni behöver för ev stämmobeslut.

Jag bokar gärna in ett förutsättningslöst möte för att göra en första besiktning och utvärdera potentialen. Efter det är det lättare att fastställa hur vi tar frågan vidare.

Ni når mig enklast via ake@makespace.se eller mobil 0709 74 68 92.

Hälsning,
Åke Pettersson

Ex på referenser

Cigarrbutiken

Åke Pettersson och MAKE SPACE gjorde ett mycket bra jobb när de byggde om vår gamla butikslokal på Spannvägen 8 till en fin lägenhet. Det är alltid frågeställningar och krav på lösningar som dyker upp under ett så pass stort projekt som det här. Samarbetet mellan bostadsrättsföreningen och Åke och hans team fungerade mycket bra under hela projektet.

Jag kan därför rekommendera Åke och MAKE SPACE till andra bostadsrättsföreningar, som ska välja en köpare och entreprenör som levererar med kvalitet genom kunskap och engagemang när en "rå" yta ska byggas om till en bostad.

Mvh.
Claes Lindqvist
Styrelseordförande
BRF Säcken 2

Bageriet

När vi i Brf Gradsågen 2 beslutade att omvandla vår affärslokal (det gamla bageriet), ställdes vi inför alternativen att själva bygga om eller att sälja på rot. Vi valde vi till slut att sälja. Lokalen var så pass nedsliten att vi insåg att det skulle krävas ett oerhört omfattande arbete som vi varken hade kompetens eller tid att sköta själva. När vi hade bestämt oss för att sälja så var det givetvis viktigt för oss att hitta rätt köpare. Vi sökte någon som både kunde presentera en bra idé och hade haft stor framgång och bra referenser från tidigare projekt. Vi valde MAKE SPACE trots att de faktiskt inte lade det högsta budet, utan för att de helt klart presenterade den bästa idén och utöver det hade precis allt annat vi sökte.

Och det viktigaste; MAKE SPACE levererade också vad de lovade. Noggrant, professionellt och ambitiöst genomfördes projektet och resultatet, den nya lägenheten, blev oerhört lyckat. Vi är verkligen nöjda på alla plan. För utöver att lägenheten även fått stor i uppmärksamhet i media, så har också det personliga samarbetet med MAKE SPACE och Åke Pettersson och hans samarbetspartners fungerat alldeles utmärkt från start till mål.

Vi kan därför varmt rekommendera MAKE SPACE och Åke Pettersson till andra bostadsrättsföreningar som har för avsikt att sälja en outnyttjad yta som ska byggas om till bostad.

Mvh.
Kristian Nielsen
Ordförande
BRF Gradsågen 2

 
Hobbylokalen

Det var en ganska stor fråga när vi i BRF:en valde att sälja av en del av källaren i vårt fina hus. Ytan var ca 80 kvm, hade ett flertal bärande väggar som behövde avväxlas samt att fasaden delvis behövde öppnas upp för att få in mer ljus. Det var därför viktigt för oss i styrelsen att vi hittade rätt köpare som hade både kompetensen och erfarenheten för att göra något riktigt bra. MAKE SPACE och Åke Pettersson bevisade genom sitt sett att arbeta att vi valde helt rätt. Allt flöt på smidigt och slutresultatet blev fantastiskt.

Självklart är byggnation av en stor lägenhet inom en Brf ett arbete som påverkar alla medlemmar. Speciellt som den ursprungliga lokalen var så pass rå och att det krävdes så mycket arbete för att få till en fin lägenhet. Men tack vare en tät och lyhörd dialog så löste vi alltid alla frågeställningar som dök upp.

Kan därför rekommendera MAKE SPACE och Åke Pettersson till andra Brf:er som har för avsikt att sälja av yta och som söker en kunnig köpare. Och inte bara kunnig utan även bygger spännande lägenheter och är trevlig att ha att göra med genom hela byggprocessen¨.

Mvh.
Pia Wilgodt
F.d styrelseordförande
BRF: Glasberget Nr 1

Mjölkbutiken

Brf:en beslutade sig för att säljaden gamla lokalen, som på 40-talet var en mjölkbutik, för att göras om den till en lägenhet. I och med fastighetens klassificering så var föreningen lite orolig över hur en del saker skulle lösas och många medlemmar över att det gamla skulle gå förlorat och huset förfulas. Då MAKE SPACE och Åke Pettersson visade en så stor respekt för det gamla när han tog in nytt och modernt så fick han till en otroligt fin lägenhet. När arbetet satte igång förlöpte det smidigit och planenligt. Det var bara ett par enstaka snabba förfrågningar från Åke Pettersson under arbetets gång.

Jag skulle återigen rekommendera vår förening att anlita MAKE SPACE och Åke Pettersson om det skulle bli aktuellt igen, likväl som till andra Brf:er.

mvh.
Camilla Widén
Fd styrelseordförande
BRF Mariehällsminnet


MAKESPACE AB
Åke Pettersson
Strömkarlsvägen 82
S-167 62 BROMMA
Sverige

ake@makespace.se +46 709 74 68 92
MAKESPACE arbetar med fördäling av lokaler till bostäder. Vi förvärvar därför outnyttjad möjlig bostadsyta av BRF:er, så som källare, icke utnyttjad kommersiell lokal, garage och förädlar sen till en modern lägenhet-/er för människor med krav på DESIGN & FUNKTION.  MAKESPACE väljer utifrån varje projekts specifika särart och kravbild den kompetens som behövs för att uppnå bästa möjliga resultat.