Ursprungligen en rå källare lokal

Kapellgatan Stora

Ursprungligen ett källarförråd som omvandlades till en modern bostadsrätt.

Källarförråd blev till en modern lägenhet

Från källarförråd till en toppmodern bostadsrätt

Storlek: 60 kvm

 

Utgångsläge: Ursprungligen ett källarförråd en 1/2 ner.

 

Utmaning: Beträffande fukt, ljusintag samt tillgänglighet. 

källare under renovering
planritning lägenhet

Resultatet

En modern rymlig 2:a på 60 kvm

Slutresultatet blev väldigt lyckat med ett urbant inredningskoncept. Hela fastigheten dränerades och med större fönster och snygga glaspartier i de inre delarna av lägenheten fick vi ett fint ljus i hela lägenheten. Och tillgänglighet löste vi med en trapphiss i trapphuset. Härligt kök med Antracit-luckor som tillverkats av återvunnet material för att spara på jordens resurser. Bänkskiva i Terazzo marmor med ett lågt stänkskydd i samma material. Resultatet av kökets utformning blev en modern och uttrycksfull köksdesign.

Läs vad BRF:en tycker

Med rätt val av samarbetspartner blir det lyckat!

”Jag är glad att vår förening valde Make Space som samarbetspartner då resultatet blev mycket bra. Vi hade en lång process för att kunna förverkliga projektet med att konvertera två råa källarlokaler till två lägenheter. Under en period hade vi även kommunen emot oss. Men Make Space med Åke Pettersson i spetsen och hans team av duktiga konsulter har löst alla uppgifter med ett väldigt tålmodigt och långsiktigt tänkande. Tack vare den goda samarbetsandan genom hela processen (tog ca 2,5 år) har vi idag två riktigt snygga lägenheter plus en lyckad samordning vid dräneringen av fastigheten.

Jag kan därför varmt rekommendera MakeSpace och Åke Pettersson till andra Brf:er som söker en seriös partner för att lösa hela processen med bygglov och entreprenad för att konvertera lokaler eller gamla kontor till riktigt fina lägenheter.”

Anders Brandberg, projektledare för Brf Trädet i Solna