kök med blå vägg

Studion

Ett nedgånget kontor blev en drömlägenhet i två etage.

Kontor blev till lägenhet

Mörkt kontor omvandlades till ljus och härlig 2:a

Storlek: 51 kvm

 

Utgångsläge: Ett riktigt slitet och nedgånget kontor med en extension i ett lägre etage utan ljusinsläpp och en stor yta utanför som skulle kunna användas som uteplats. Entré från gatan.

 

Utmaning: Gräva ut och gjuta om golvplattan. Byta ut fönstren mot den blivande uteplatsen till nya altandörrar i ek med glas. En ny entré från trapphuset. Avväxla en bärande vägg.

Lägenhet som renoveras
planritning av lägenhet

Resultatet

Drömlägenhet i två etage

En dröm-2:a med egen stor uteplats. Ett arkitektritat kök i grå valchromat, wc/dusch i carrara och vattenburen golvvärme samt en egen mekanisk ventilation, som säkerställde en perfekt inomhusmiljö.

Läs vad BRF:en tycker

Uteplats blev till en favorit

"Slutresultatet blev väldigt lyckat - riktigt imponerade."

Vår Brf hade en lokal (ett f.d kontor) som var relativt sliten och dessutom hade en utmanande utformning då delar av ytan hade bristfälligt ljusintag och stora nivå skillnader. Utöver själva lokalen så fanns det även en yta utomhus som skulle kunna upplåtas som uteplats. När beslutet togs att vi skulle sälja lokalen till någon som kunde ta totalansvar för att omvandla den till en lägenhet började sökandet av en köpare. Efter viss tid fick vi kontakt med MAKE SPACE, som vi efter noggranna efterforskningar ansåg uppfyllde alla våra krav på en bra köpare.

MAKE SPACE har genom hela processen arbetat väldigt målmedvetet och ambitiöst och i ett nära samarbeta med oss i styrelsen. Och slutresultatet blev väldigt lyckat – riktigt imponerade. Det blev en riktigt fin 2:a på 51 kvm med en mycket bra uteplats med access från lägenheten via helt nya altandörrar i ek, som även lyfte hela fasadens exteriöra uttryck på ett mycket positivt sett. Vi kan verkligen rekommendera MAKE SPACE till andra Brf:er som söker en seriös köpare av en lokal som ska byggas om till en topplägenhet.

 

 

Patrik Madison, Ordförande, Brf Mariahöjden