vardagsrum i lägenhet

Vasen 2

Källare på Råsundavägen byggdes om till en lägenhet med unika detaljer

Källare byggdes om till lägenhet

Källare fick ett nytt liv genom att bygga om till bostad

Storlek: 53 kvm

 

Utgångsläge: En källarlokal med för lite ljus och för lågt i tak med access från trapphuset våning – 1.

 

Utmaning: Sänka golvet och öppna upp för altandörr och ny entre från baksidan. Spräcka berg för att få till en bra uteplats. Att ombilda denna lokal var helt klart en utmaning.

från lokal till bostad

Resultatet

En bostad med noga utvalda materialer

Den gamla källaren byggdes om och blev en yteffektiv stilren 2:a med ”walk in closet” och utgång till till egen uteplats. Hög nivå på alla materialval, kök, garderober, kakel och klinker samt en arkitektritad och specialanpassad stor glasvägg. Projektet var också ett samarbete med Convertere

Så tyckte BRF:en

Samarbetet mellan Åke och hans team har fungerat mycket bra.

Föreningen stod inför ett vägval, antingen inleda en omfattande och kostsam renovering av den tomma outhyrda lokalen, som högst sannolikt skulle innebära avgiftshöjning för medlemmarna eller försöka sälja ytan. Föreningen valde det senare.

 

Efter budgivning valde styrelsen Convertere / MAKE SPACE. Den sammantagna uppfattningen efter genomgång av företaget gjorde att vi kände oss trygga i vårt val.

 

Själva genomförandet av konverteringen gick så smidigt som det kan. Byggledaren som utsågs var lätt att få tag på och lätt att prata med, om han mot förmodan inte svarade gick det alltid att få tag på Åke i hans ställe.

 

Resultatet är 6 stycken mycket mycket smakfullt inredda lägenheter och en bostadsrättsförening med en väsentligt stabilare ekonomi. Avgiftshöjningen är skjuten på framtiden

 

BRF Vasen 6 kan varmt rekommendera Åke Pettersson

 

 

Erik Granberg, ordf. Vasen 6 i Solna