garage som har byggts om till lägenhet

Arkitekten 1

Tre garage blev två lägenheter på Arkitektvägen

Garage blev till lägenhet

Från garage till toppmoderna lägenheter med egna uteplatser

Storlek: 28 kvm

 

Utgångsläge: Tre gamla garage och en mindre cykelkällare.

 

Utmaning: Gräva ut hela golvplattan och ljuta en ny med golvvärme. Skapa en
ny egen entré på gaveln, flytta vattenmätaren till en för Brf:en bra plats.
Säkerställa snygga glaspartier/altandörrar, istället för garagedörrar, som tog
hänsyn till husets karaktär och kulturhistoriska värde.

lägenhetshus med gröna garageportar
planritning lägenhet

Resultatet

En lägenhet som har allt

Konverteringen resulterade i en ljus yteffektiv mini 2:a på 28 kvm. Arkitektritat kök, vattenburen golvvärme, egen mekanisk ventilation, för perfekt inomhusmiljö, och en egen uteplats med markis (el).

Så tyckte BRF:en

"Första gången jag såg resultatet blev jag stum. Alla medlemmar är väldigt nöjda."

”Efter långt övervägande, intagning av offerter och en extrastämma, beslöt vår förening att anlita Make Space och Åke Pettersson för ombyggnad av en lokal (f d garage) till lägenhet.

Ett stort projekt, som vi med lite ångest, satte i gång. Ångesten var helt obefogad då resultatet blev helt över vår förväntan. Även medlemmar som var emot projektet från början applåderade! Vi fick 2 fina lägenheter, lyxiga och smakfullt valt material. Helt otroligt att på den ytan få två ljusa och känslomässigt luftiga och mysiga lägenheter.

Vi valde Make Space och Åke Pettersson för hans proffsiga presentation om vad som kunde göras av den råyta vi ville sälja. Åke var lyhörd och mycket lätt att samarbeta med. Vi fick stegvis information av som hände under byggnationen. Han har ett bra kontaktnät med skickliga entreprenörer, arkitekter osv. Vi valde helt rätt och som liten förening har vi nu oxå två nya medlemmar.

Vi rekommenderar därför varmt Make Space och Åke Pettersson till föreningar som har outnyttjade ytor och kanske har funderingar på att göra något bättre av dem.”

 

Barbro Moberg Ordförande Brf Diktsamlingen 1